DENÍK NEVĚSTY

Už mám šaty, kapelu a kytky

Myslela jsem si, že když chceme svatbu až v létě 2021, půjdeme na to pomalu a budeme respektovat správnou posloupnost plánování krok za krokem. No, aha… Řekněme, že už mám zcela konkrétní vizi (a perfektní nástěnku na Pinterestu), jak bude naše svatba vypadat a probíhat. Vojta o všem ví a všechno zatím schvaluje, dodavatele ale obepisuju já. A teď hledáme místo…

Kytky na svatbu

Chci jen luční kvítí a to si sama vypěstuju u babičky na zahradě. Babičku mám v Českém ráji, kde také chceme mít svatbu, takže to budou ultra lokální květiny, které po řezu stráví na cestě asi tak dvacet minut. Nakoupila jsem semínka na založení trvalé květnaté louky (tady na Culina Botanica) a na jaře pojedeme set. Příští rok k tomu přidám ještě letničky. A babička bude hlídat, aby mi to nechcíplo… Ráno v den svatby tam prostě zajedeme, nastříháme do kýblů a přivezeme na místo. Svatební kytici si i sama uvážu (když už jsem to zvládla na svatbu Páji a Lukáše, zvládnu to i na tu svoji, ne?), brnkačka. A ještě tím pomůžu místním včelám, motýlům a dalším živočichům.

Kapela na svatbu

Už jsme taky oslovili kapelu, kterou jsme si vyhlédli už někdy před třemi roky na znojemském vinobraní, kde roztančila celý jeden mázhaus. Jde o pražské duo s kytarou a harmonikou, které hraje v irském rytmu tradiční i populární písničky. K naší představě maličké svatby se perfektně hodí a jsem si jista, že rozkřepčí úplně všechny. Ale zase ne tak moc, aby padaly pískovce v okolí a sousedi místo slívky přiběhli s vidlema…

Svatební šaty

Jo, už jsem si je koupila. Na Zalandu. A přísahám, že jsou úplně dokonalý, neskutečně pohodlný, naprosto se ke mně hodí a perfektně mě vystihují. A taky mi teda dost sluší! Objevila jsem je, když jsem tak z nudy projížděla povánoční slevy a najednou… za 1200 korun, pouze moje velikost.
„Vojtííí… podívej. Ale to je blbý, viď, takhle dopředu. To já jen tak, že ty by mi slušely.“ „Ty jsou fakt pěkný. Tak si je kup.“ „Ale…“ „Kup si je a nemel.“
Tak jsem si je koupila.
Já vím, já vím, nebrat hned ty první, vyzkoušet si šaty v kvalitním salonu nebo si je nechat ušít u lokálních tvůrců nebo návrhářky. Jenže narovinu. Šaty nejsou moje priorita a taky máme fakt hodně omezený rozpočet a našetřeno přesně nula nula prd. A teď už je vracet teda rozhodně nebudu.

Koncept a styl svatby

Jo, tak tohle mám už naplánovaný. Do detailu. Troufám si říct, že jste to na žádný svatbě ještě neviděli… Ale nic vám neukážu. To znám, vždycky něco objevim, zamiluju si to a než se k něčemu rozhoupu (nebo Vojta, haha…), už je z toho trend a standard a já už to pak nechci. Takže jen takhle: bude to velká pohoda, v podstatě žádné tradice, hodně slunce, trochu retro hipí a v poledne 2 až 3 hodinky pauza na šlofíka.

Jak hledáme svatební místo

Google a klíčové slovo chata chalupa Český ráj. Co si budem, hledá se to blbě. Jak si tak děláme všechno po svém, děláme si to krapet těžší. Nechceme místo, kde už zažili mraky svateb a jsou tam na to připravení. Nechceme nic moderního. Chceme něco, kde budeme moct s kamarády strávit klidně celej tejden, když budou chtít. Chceme něco, kde nebudeme obtěžovat sousedy zpíváním do rána. Kde můžeme rožnit sele nebo se natáhnout na zahradě pod strom. A kde může být i pes.


Jestli tu je někdo, kdo má pěknou chatu pro aspoň 8 lidí v lese nebo u vody na samotě v Českém ráji – napište mi. A nemusíte ji pronajímat běžně, může to být klidně jenom výjimečně pro nás…

Užívejte!
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

2 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

5 měsíců ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

7 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

8 měsíců ago