SVATEBNÍ RADY A TIPY

7 tipů na dárky pro nevěstu

V tento adventní čas se roztrhl pytel s různými tipy na na dárky a ani já nezůstanu pozadu. Loni jsem vám sepsala pár nápadů na dárky po páry, tentokrát se zaměřím jenom na nevěstu. Takové nevěstě se totiž před svatbou hodí pár maličkostí, které má dlouho na wishlistu, ale jejich koupi oddaluje s tím, že přece musí zařídit/koupit důležitější věci. Zaručeně ji (i mě, Ježíšku!) ale potěší, když je dostane od vás. Od rodičů, sourozenců, kamarádek i od snoubence.

Svatební plánovač Naše svatba

Lepší, krásnější a praktičtější svatební plánovač v Česku prostě neexistuje. Vymysleli a sestavili ho fotografové Zuzka a Martin známí jako Everbay. Máte-li ve svém okolí nevěstu, pořiďte jí plánovač Naše svatba, stoprocentně ho využije. Předloni jsem ho darovala k Vánocům kamarádce a do léta ho měla celý vyplněný a nacpaný papírky… Já s vyplňováním ještě nezačala, ale hrozně se na to těším. Mám ještě to úplně první vydání, které už je pěkně ošmatané a miluju ho.
P. S. Jestli si taky každoročně koupíte i nějaký malý vánoční dárek pro sebe, tohle je dobrá volba!

Svatební plánovač Naše svatba od Everbay, 399 Kč. Koupíte ZDE.

Instax nebo Polaroid

Tohle je taky sázka na jistotu. Instantní fotky mají úplně jiné kouzlo, než ty digitální, u kterých snad každému z nás trvá věčnost, než nechá nějaké vytisknout. Fotky, u které dopředu nevíte, jak bude vypadat, a přitom ji máte okamžitě v ruce, si člověk váží tak nějak víc. Instax nebo Polaroid určitě udělá radost každé nevěstě, která ho ještě nemá. Na svatbě ho využije ve fotokoutku nebo ho nechá kolovat mezi hosty, ať ten den zachytí ze svého pohledu, což patří mezi oblíbenou svatební zábavu (napsala jsem o tom 5 nápadů, jak využít Polaroid nebo Instax na svatbě). A slibuju, že ani po svatbě nezůstane jen tak ležet doma v šuplíku.
Tip navíc: Nedávno jsem objevila jednu novou super vychytávku – tiskárnu Polaroid Lab na fotky z mobilu. Vloží se do ní klasické náplně, na příslušné místo se položí mobil s rozsvícenou fotkou displejem dolů a tiskárna udělá super vintage čtvercovou fotku.

Různé typy Instaxů a Polaroidů, Polagraph. Koupíte ZDE.

Svatební e-book MY

Holky ze svatební agentury Yes&Yes, které v Česku pár let udávaly svatbám směr, nyní jako takové (snad dočasné) rozloučení sepsaly krásnou a moooc užitečnou elektronickou knihu s jednoduchým názvem MY. Já už ji mám přečtěnou (brzy o ní napíšu samostatný článek) a teď si chci do plánovače Everbay zanést některé jejich poznámky a body, které mě zaujaly. Yesky, jak se holkám familiárně říká, se v knize podělily o své zkušenosti s výběrem dodavatelů na svatbu, prozradily, jak při organizaci svateb postupují a na co si dát při plánování svatby pozor, na co nezapomenout. Součástí jsou i kontakty na jejich oblíbené dodavatele. Moc doporučuju!

Svatební e-book MY od Yes&Yes, 390 Kč. Koupíte ZDE.

Skleněný soudek na limonádu

Ten mám já na wishlistu už fakt dlouho a pořád jsem si ho nekoupila. Ale stopro ho budu na svatbu potřebovat! Je to moc praktická věc a ještě ke všemu hezky vypadá. Na vodu s plátky citronu, na ledový čaj a na domácí limonádu. Studené nápoje i led se do něj snadno doplňují a díky víku do toho nevleze žádná otravná havěť, takže na letní svatbu vážně skvělá vychytávka. Osobně preferuju právě tyhle skleněné barely v retro stylu, které vyrábí britská značka Kilner. Máme ho i v práci na vodu a už víc než rok a půl funguje a těsní, jak má.
Tip navíc: Nesnažte se v tomhle případě ušetřit a nekupujte levné soudky se šroubovacím víčkem v supermarketu. Víko se totiž při používání musí pootevřít, jinak to neteče, a na to je klipový uzávěr s gumovým těsněním prostě nejpraktičtější.

Skleněný soudek na limonádu Kilner 5 l, 689 Kč. Koupíte ZDE.

Předplatné magazínu MILE

Když jsem ve schránce našla první výtisk svatebního časopisu MILE, vydechla jsem úžasem. Nejenže je v něm spousta snové inspirace, ale i tipy na dodavatele či designové produkty, zajímavé články a rozhovory, a každé číslo je zároveň takové malé umělecké dílo, ve kterém je radost listovat. Předplatné 1+3 (aktuální číslo plus další tři) je teď navíc s krásným dárkem v podobě ručně vyráběné designové skleničky značky RÜCKL.
Ježíšku? Mně by se to předplatné taky moc hodilo, s čirou skleničkou Metamorphosis, jo?

Roční předplatné svatebního magazínu MILE (1+3) s dárkem, 1160 Kč. Koupíte ZDE.

Krabička nebo talířek na prstýnky

Přijde chvíle, když bude každá nevěsta řešit, kam při obřadu umístit snubní prstýnky. Za mě je ideální ta varianta, která slouží i po svatbě na jejich odkládání, třeba při hnětání těsta nabo malování obýváku. Já jsem si vyhlédla tuhle roztomilou šperkovničku s víčkem a koženým ouškem od Ema Mamisu.

Porcelánová šperkovnice s koženým ouškem Ema Mamisu, 490–590 Kč. Koupíte ZDE.

Lopatka na svatební dort

Tohle je myslím taková ta zbytečná kravinka, co si nevěsta asi jen tak sama nekoupí, ale když jí to dáte, s radostí to na svatbě použije. Zlatou lopatku na dort s ručně vyraženým textem na přání jsem objevila na Fleru u tvůrců Ručičkovo a v jejich nabídce najdete i lžičky nabo kovové náramky. Myslím, že je to celkem milý malý dárek pro nevěstu, ne?

Zlatá lopatka na svatební dort s vlastním textem, 420 Kč. Koupíte ZDE.

Článek s tipy je sepsán v adventním čase, nicméně následně bude přepracován a aktualizován – protože tyto tipy na dárky pro nevěsty se jistě hodí po celý rok.

Užívejte!
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

8 měsíců ago