VŠECHNY ČLÁNKY

Loukykvět: Kytice krok za krokem

Máme tu nafocený další díl seriálu vázání kytic krok za krokem s květinářstvím Loukykvět. Alespoň si společně připomeneme poslední teplé sluneční paprsky, protože už i v Loukykvětu mají poslední letošní svatbu za sebou a jali se připravovat všechno na nacházející sezonu. Tato romantická svatební kytice v netradičním tvaru složená z květů růžových a žlutých tónů ale naštěstí není na blogu BsB poslední. Jedna nás letos ještě čeká.

Lenčina svatba byla do žluto-okrovo-bílo-lososova, její kytice měla obsahovat různé tóny žluté, bílou a jen trošku lososové. Holky z Loukykvětu obešly pole, našly barvy a tady je výsledná kytice. Základ tvoří opět jiřina „Summer rain“ od pana Brzáka (to je ta lososová), kterou doplňují islandské máky. Tvar je tu také znovu netradiční, tentokrát v něm můžete vidět lehoučký náznak plastického srdce. Boky kytice jsou objemnější a prostředek se lehce svažuje – u toho dejte pozor. Květinářka Jana přiznává, že to hned s další kyticí trochu přehnala a už to není ono. 
Použité rostliny:
jiřiny (druhy: Summer rain, Glenbank honeycomb, Platinum blonde a Ibis) / cínie / tabákovník / krásenka zpeřená / statice / slézovec/ hlaváč (letnička) / kontryhel / rudbekia jednoduchá (Rudbeckia goldsturm, trvalka) / rudbekia složená (Rudbeckia toto,  letnička) / svíčkovec / máky (druhy: Bridal silk a islandský mák – obojí jako poupata)

Postup:
Jako vždycky: všechny květiny připravíme na stůl a očistíme. Nechceme se v průběhu vázání zdržovat otrháváním lístečků ze stonku jen jednou rukou…
Spojíme dva stonky do tvaru X, přidáme třetí a tím vytvoříme pyramidu. Náš tvar je potřeba tvořit už v začátku, proto si jako centrální květinu vybereme tu největší jiřinu a hned jí šoupneme o něco níž než ostatní. Další stonky už přidáváme jen a pouze jedním směrem, kytici si průběžně otáčíme.
Kraje kytice chceme jako zaoblené vrcholky. Přidáváme květy tedy o něco výše, než je naše základní jiřina. Pohledové chceme obě strany kytice, proto si hlídejte, aby na vás květiny koukaly ze všech stran.
Nakonec zvolíme jednu stranu, kterou bude mít nevěsta obrácenou od sebe. Svažujeme květiny, svažujeme, přidáváme objem, až dojdeme těsně pod místo úvazku. V tu chvíli fikaně umístíme kontryhel, který z kytice skoro přetéká. V Loukykvět milují cokoliv nenormálního a vyčouhlého, a proto se svíčkovec i tabákovník do stran opravdu šiknou.
Uvázat a hotovo!
Podařilo se vám s Loukykvět uvázat vlastní kytici? Pochlubte se na Facebooku.
Užívejte!
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago