Loukykvět: Kytice krok za krokem

Máme tu nafocený další díl seriálu vázání kytic krok za krokem s květinářstvím Loukykvět. Alespoň si společně připomeneme poslední teplé sluneční paprsky, protože už i v Loukykvětu mají poslední letošní svatbu za sebou a jali se připravovat všechno na nacházející sezonu. Tato romantická svatební kytice v netradičním tvaru složená z květů růžových a žlutých tónů ale naštěstí není na blogu BsB poslední. Jedna nás letos ještě čeká.

Lenčina svatba byla do žluto-okrovo-bílo-lososova, její kytice měla obsahovat různé tóny žluté, bílou a jen trošku lososové. Holky z Loukykvětu obešly pole, našly barvy a tady je výsledná kytice. Základ tvoří opět jiřina „Summer rain“ od pana Brzáka (to je ta lososová), kterou doplňují islandské máky. Tvar je tu také znovu netradiční, tentokrát v něm můžete vidět lehoučký náznak plastického srdce. Boky kytice jsou objemnější a prostředek se lehce svažuje – u toho dejte pozor. Květinářka Jana přiznává, že to hned s další kyticí trochu přehnala a už to není ono. 
dsc_0091 dsc_0099Použité rostliny:
jiřiny (druhy: Summer rain, Glenbank honeycomb, Platinum blonde a Ibis) / cínie / tabákovník / krásenka zpeřená / statice / slézovec/ hlaváč (letnička) / kontryhel / rudbekia jednoduchá (Rudbeckia goldsturm, trvalka) / rudbekia složená (Rudbeckia toto,  letnička) / svíčkovec / máky (druhy: Bridal silk a islandský mák – obojí jako poupata)

Postup:
Jako vždycky: všechny květiny připravíme na stůl a očistíme. Nechceme se v průběhu vázání zdržovat otrháváním lístečků ze stonku jen jednou rukou…
dsc_0103 dsc_0106Spojíme dva stonky do tvaru X, přidáme třetí a tím vytvoříme pyramidu. Náš tvar je potřeba tvořit už v začátku, proto si jako centrální květinu vybereme tu největší jiřinu a hned jí šoupneme o něco níž než ostatní. Další stonky už přidáváme jen a pouze jedním směrem, kytici si průběžně otáčíme.
dsc_0131Kraje kytice chceme jako zaoblené vrcholky. Přidáváme květy tedy o něco výše, než je naše základní jiřina. Pohledové chceme obě strany kytice, proto si hlídejte, aby na vás květiny koukaly ze všech stran.
dsc_0147dsc_0168Nakonec zvolíme jednu stranu, kterou bude mít nevěsta obrácenou od sebe. Svažujeme květiny, svažujeme, přidáváme objem, až dojdeme těsně pod místo úvazku. V tu chvíli fikaně umístíme kontryhel, který z kytice skoro přetéká. V Loukykvět milují cokoliv nenormálního a vyčouhlého, a proto se svíčkovec i tabákovník do stran opravdu šiknou.
dsc_0275 dsc_0288Uvázat a hotovo!
dsc_0300 dsc_0320Podařilo se vám s Loukykvět uvázat vlastní kytici? Pochlubte se na Facebooku.
Užívejte!
Lucie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *