VŠECHNY ČLÁNKY

4 neotřelé svatební koktejly

Rádi byste na své svatbě podávali k pití něco trochu jiného, ne úplně tradičního, něco, čím vyrazíte dech?
Našla jsem pro vás pár drinků, kterými rozhodně zaujmete. Tyto svatební koktejly můžete podávat klasicky – v té správné sklence s tou správnou ozdobou navrch, nebo tak, jak to dneska letí – v zavařovačkách a s papírovými brčky. Ovšem čekáte-li větší množství hostů, nestresujte se. Pokud nemáte barmana, který by se o profesionálně namíchané koktejly postaral, nechte hosty, ať si poradí sami. Vytvořte jim bar, na který umístíte veškeré potřebné ingredience na daný drink, led, brčka a sklenice a nezapomeňte připsat postup, jak na to. O pití i zábavu bude postaráno.

S kapkou medu

Lavender Bee’s Knees, Honestly Yum

Už jste někdy pili Bee’s Knees? Ne? Nutno napravit! Pokud také patříte mezi milovníky hořkého ginu, zkuste pro jednou vynechat limetku, okurku i tonic a vsaďte na med a citron. Smíchejte 2 díly ginu, 3/4 dílu medového sirupu (ten si předem připravte z medu a horké vody v poměru 1:1) a 1/2 dílu citronové šťávy. Tradičně se servíruje ve sklence na martini a ozdobené spirálou citronové kůry. A ještě jeden tip navíc – pokud milujete levanduli a všechno z ní, připravte si levandulové Bee’s Knees. Medový sirup připravte spolu s trochou sušené levandule (kterou pak zcedíte) a hotový drink ozdobte její čerstvou snítkou. Ujišťuju vás, že tohle pití z vašeho seznamu oblíbených alkoholických nápojů už nikdy nezmizí!

Šumivé

Prosseco and Cranberry Mimosa, A Beautiful Mess

Nejklasičtějším a nejjednodušším šumivým koktejlem je bezesporu Mimosa (šampaňské a pomerančový džus 1:1). Vy ale zkuste poněkud sofistikovanější brusinkovou Mimosu – Smíchejte dva díly šumivého víno a jeden díl brusinkového džusu. Podávejte v úzkých sklenkách na šampaňské ozdobené čerstvými brusinkami a snítkou čerstvého tymiánu. Lahoda!

Bylinkové

Blueberry Basil Vodka Gimlet, The Tart Tart

Bylinek v koktejlech se rozhodně bát nemusíte. Mátu v mojitu jste už jistě ochutnali a zamilovali si ji, tak zkuste i drinky s rozmarýnem, tymiánem nebo bazalkou. Ano, i bazalka do koktejlů skvěle pasuje, nejlepší je její kombinace s jahodami, ostružinami nebo borůvkami. Tymián kombinujte s malinami a brusinkami, rozmarýn zase s citronem nebo grepem. Tady se fantazii meze nekladou, použijte vodku, gin nebo bílý rum a zkoušejte, ochutnávejte a bavte se u toho!

České
Tenhle skvělý český koktejl, který vám chci doporučit, asi ještě nikdo pořádně nevyfotil, takže tentokrát bez ilustračního obrázku. Znáte extrémně hořký bylinný likér KV14 z dílny karlovarského alkoholového génia Jana Bechera? Jestli ne, upalujte pro něj do nejbližšího supermarketu, protože tuhle záležitost zkombinovanou s pomerančovým džusem prostě musíte ochutnat. Nikde nenajdete přesný postup, ale mně se po pár experimentech osvědčil tento: naplňte vinnou sklenku ledovými kostkami, zalijte zhruba do 3/4 dobrým 100% pomerančovým džusem a poté pomalu vlijte 30 ml KV14 (zůstane navrchu). Před podáváním ozdobte kouskem čerstvého pomeranče a než začnete pít, promíchejte. Ňam!

Vychutnávejte.
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago