Přesně za týden nastane svátek všech zamilovaných – Valentýn. O jeho původu a symbolice se toho napovídalo už mnoho, ale tipy, jak ho strávit a čím svou drahou druhou polovičku obdarovat, rozhodně nikdy ničemu neuškodí. Je celkem jedno, jestli Valentýna každoročně s nadšením slavíte, nebo se přikláníte spíše na stranu jeho odpůrců, kteří buď tvrdí, že to není český svátek a jde jen o komerční bublinu, nebo zastávají názor, že si mají lidé vyznávat lásku celoročně a ne jen z donucení v jeden určitý den. Ať tak či onak, tyhle tipy na Valentýna se vám můžou hodit třeba i na výročí, narozeniny nebo prostě jen tak, kdykoliv máte chuť udělat svému milovanému/své milované radost a říct mu/jí „miluju tě“ i jinak než pouhými slovy.

1. Zamilovaná atmosféra
Atmosféru s pověstným láska je ve vzduchu, neboli love is in the air, můžete snadno sami vytvořit. Když se ale nedaří, můžete ze zásoby vytáhnout třeba plechovku pravého nefalšovaného stlačeného pařížského ovzduší. Nebo benátského. Nebo londýnského. Nebo jednoduše stlačenou atmosféru valentýnského dne.

Za cca 250 korun zakoupíte od pražského fotografa zde.

2. Průvodce pro milence
Poněkud netradiční průvodce London for Lovers byl jedním z tipů v mé svatební kolekci pro projekt Dej mi dárek a nyní je součástí i jejich výběrové kolekce valentýnských tipů na dárky, což mě opravdu potěšilo. O to víc, že vím, že je to průvodce, kterého by měl mít ve své knihovničce každý milovník Londýna – najdete v něm tipy na restaurace a kavárny, zapadlé obchůdky a skryté zahrady, londýnské příběhy lásky a hlavně se díky němu zaručeně vyhnete proudícím davům památekchtivých turistů. Protože sama Londýn miluju a tuto knihu máme doma v knihovně na čestném místě, můžete mi věřit, že přehodnotíte označení město lásky. Od teď jím je jednoznačně Londýn.

Za 339 korun zakoupíte zde.

3. Snídaně do postele
Neznám mnoho věcí, které by mi zpříjemnily ráno víc, než pořádná snídaně do postele. Někdy teplá, jindy studená, sladká i slaná, s čerstvým ovocem nebo čokoládou, s černou kávou, zeleným čajem nebo džusem. Protože letos Valentýn připadne na sobotu, nevidím důvod, proč si ji takhle nezpříjemnit hned po ránu.
A pokud nestíháte nebo snídani do postele nezvládnete sami připravit z jiných důvodů, můžete v Praze nebo v Brně využít stejnojmenné rozvážkové služby (zde).

Zdroj obrázku: Andre Tamburrini

4. Láska prochází žaludkem
Osobně toto rčení pokládám za pravdivé a lásku hrozně ráda vyjadřuju tím, že něco dobrého uvařím nebo upeču. Moc dobře si pamatuju, kdy jsem od svého drahého poprvé slyšela ta dvě nejkrásnější slůvka – na třetí schůzce, během pikniku v parku, poté, co zblajznul všechny moje malinové tartaletky.
Proto vám radím, nemějte to za klišé. S láskou vlastnoručně připravený sladký dezert nebo společná večeře, ať už v oblíbené restauraci, nebo doma, to je stálice všech zamilovaných, která nikdy nezestárne.

Zdroj obrázku: Always so hungry

Milujte se.
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

8 měsíců ago