Na blogu BsB jste dlouho čekali na další z vašich skutečných českých svateb. Ale teď už můžete vychladnout, dočkali jste se. Další z nádherných a stylových nevěst, která se s vámi podělí o svou love story, dodavatele a především nebetyčně inspirující svatební fotografie, je Terka. Její růžové šaty s odhalenými rameny, rozpuštěné dlouhé lokny a výrazná čelenky, vrcholně gentlemanský ženich s dřevěným motýlkem… Krásná, elegantní, romantická svatba. Ale víte, co vás na všech těch fotkách strhne ze všeho nejvíc? To neuvěřitelné množství lásky, smíchu a ohromné pohody!
Když jsme se s Vlasťou seznámili, bylo to díky našim pejskům. On měl fenku Jack Russel Terriéra Ammy, která mi tak učarovala, že jsem si pořídila pejska stejné rasy – Maa. Nejdříve jsme si o nich psali, poté začali společně venčit, chodit na procházky. Já jsem zjistitila, že je Vlasťa jiný – že má v sobě něco, co mi hrozně imponuje. Měl obrovské charisma, byl upřímný, hodný… a samozřejmě pohledný. A já se do něj po pár týdnech zamilovala. Vlasťa má totiž určitý typ postižení (fyzické) a ač to zní možná zvláštně, jsem za to nesmírně ráda. Díky tomu, čím si v životě prošel, je totiž jiným člověkem, lepším člověkem! Má jiné hodnoty, priority a názory. Ukázal mi, jak žít šťastně i s tím, co osud přináší.
Po krátkém čase jsme spolu začali bydlet, prožívali jsme spolu veškeré radosti i starosti. Byli jsme si vždy jeden druhému oporou. Vždy jsme k sobě upřímní, čestní, tolerantní – což si myslím, že je pevný základ každého vztahu. To, že chceme být manželé, jsme věděli už pár měsíců po našem seznámení.25. května 2013 mě Vlastík požádal o ruku. Bylo to romantické a krásné, jako z filmu. Toho dne jsme jeli do Brna na wellness pobyt do hotelu Maximus Resort, kde jsme byli ubytovaní v prezidentském apartmá, užili si wellness a vydali se na večeři, která byla skvělá. Po ní se Vlasťa na chvíli vzdálil a vrátil se s nádhernou kyticí citrónových růží, poklekl si ke mně, otevřel krabičku s prstýnkem, řekl mi, že by se mnou chtěl strávit zbytek života a zeptal se, jestli se stanu jeho ženou. A já se rozbrečela, žačala ho objímat a řekla samozřejmě ano! Bylo to fakt nádherné a já, jako velká citlivka, na to doteď vzpomínám se slzami v očích. Po žádosti jsme si dali dezert a vydali se na romantickou koupel v Bali vaně s okvětními lístky růží, vůní kokosu a šampaňským. Byl to nádherný den… Jelikož jsme věděli, že chceme poměrně netradiční svatbu, do plánování jsme se ten rok ani nepouštěli. V roce 2014 jsme začali uvažovat o koupi domečku, po kterém jsme nesmírně toužili, což obnášelo poměrně dost starostí, ale především výdajů, a tak z plánování svatby opět sešlo. Když jsme se v srpnu roku 2015 nastěhovali, konečně nastal čas na svatbu. Oba máme úžasné rodiny a přátele, kterých si nesmírně vážíme. Věděli jsme proto, že svatba nebude nikde v zahraničí bez všech těch lidí, které tolik milujeme, protože jsme chtěli tento den strávit právě v jejich společnosti. Od začátku jsme věděli, že naše svatba bude neobyčejná. Nechtěli jsme svatbu na radnici, šlehačkový šaty, hostinu v restauraci, svíčkovou, marcipánový dort a vypouštění holubiček. Chtěli jsme svatbu na místě, které bude kouzelné, kde s námi budou všichni naši blízcí i naši pejsci a bude tam pohoda, klid a uvolněná atmosféra. Chtěli jsme kvalitní jídlo a cukroví. Chtěli jsme originální dekorace, šaty i hudbu. Chtěli jsme svatbu, kterou nám nafotí výborný fotograf a budeme mít tu nejkrásnější vzpomínku. Věděli jsme, že naše nároky jsou vysoké a že přípravy budou jak časově, tak finančně náročné, ale také jsme věděli, že to bude stát za to! Když se tak nad tím zamyslím, napadá mě, že štěstí řídí náš osud. Ač se mohlo pokazit spoustu věcí, nepokazilo se opravdu nic. A neříkám to proto, že si to přikresluji, ale proto, že to tak opravdu bylo. Svatba byla do posledního detailu přesně taková, jakou jsme si ji přáli mít! Když se obklopujete dobrými lidmi, jste plní lásky a štěstí, asi to ani jinak nejde.
Kdybych měla něco poradit budoucím nevěstám a ženichům, bylo by to jediné. Udělejte si svatbu podle sebe, užijte si svůj den na maximum a vychutnejte si každičký okamžik plnými doušky!
Foto 1: Honza Bartoň / Foto 2: Linda Šerková / Šaty: Kabelková & Oplocká Make-up: Ivana Stašová Čechová / Vlasy: Michaela Domkářová / Čelenka: Magaela / Kytice: Jana Zavadilová / Ženichův oblek: Blažek / Květinová výzdoba: švagrová nevěsty / Prsteny: Bisaku / Hudba: DJ Joker / Oznámení: Trumade / Dort a sladký bar: B-cake / Místo obřadu, hostina, catering, ubytování: Dvůr Honětice, Zdounky
Počet hostů: 60
Rozpočet: na doptání

Inspirujte se a užívejte!
Lucie

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

View Comments

  • Krásné fotky ze svatby,kterou si určitě všichni užili,nádherný příběh lásky.....co dodat?Nevěstě i ženichovi přeji na jejich společné cestě životem,atˇ jim sluníčko i nadále stále svítí,jako v jejich svatební den.....hodně štěstí a lásky!Čtenářka romantička Ilona

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago