Když jsem poprvé viděla fotografie z této svatby, okamžitě jsem věděla, že něco takového na blogu BsB musí být. Tak jsem mladou maminku Evu oslovila – takhle originální svatbu jsem totiž dlouho neviděla a troufám si říct, že u nás i nadále zůstane ojedinělou. Odvaha nevěsty vdávat se ve čtvrtém měsíci těhotenství v černých šatech a converskách, aniž by si dělala hlavu z reakcí svého okolí, je obdivuhodná a stojí za to se jí inspirovat.

Jelikož jsem vždycky měla slabost pro rebelii a rockovou hudbu, tahle příjemně alternativní svatba se okamžitě stala mou nejoblíbenější. To, že si novomanželé vše udělali přesně podle sebe, se rozhodně vyplatilo. Obřad v pražské Meet Factory, místo vývazků papírové identifikační náramky a placky, podepsané vinylové desky namísto knihy hostů, žádné zvláštní nároky na dress code a spousta zábavy s obručemi hula hoop… Připočtěme k tomu ještě roztomilou dvouletou princeznu v černých converskách a hromadu lásky a radosti ze života, která z novomanželů přímo prýští, a osobitá veselka je na světě.
Jestliže i ve vás dřímá duše rockerky, punkerky nebo třeba máte dredy po pás, proč se nutit do stísněných korzetových šatů s přeplácanou sukní a ženicha rvát do nepohodlného obleku? Naplno si svůj den D užijete jedině tehdy, když budete sami sebou. Bez ohledu na ostatní.
I když podle slov sympatické maminky Evy je jejich svatba pro někoho až moc kontroverzní, věří, že inspirují další snoubence alespoň v tom, že není potřeba si nechat do všeho „kecat“. A protože jsme ani já ani ona nebyly schopné vybrat jen pár nejlepších fotografií, inspirace je pro vás připravena opravdu hromada.

Eva: S Michalem jsme se seznámili na jedné vesnické zábavě, kde jsem byla s přáteli a on tam pomáhal kamarádovi a prodával občerstvení. Zapovídali jsme se, zjistili, že máme společné přátele z dětství a já najednou věděla, že ON je moje spřízněná duše. Párkát jsem za ním přijela a najednou zjistila, že spolu žijeme.

Začátky byly úžasné na Míšově chalupě. Sprcha venku pod skalou, bez všech vymožeností moderního světa… Půl roku krásné a někdy náročné „divočiny“. Následovalo společné stěhování zpět do Prahy a po třech letech lásky se nám narodila naše vesmírně úžasná dcera Dorota Eva.

Zasnoubení jsem si představovala nesčetněkrát a moc po něm toužila… Věděla jsem, že jednou přijde, ale někdy se mi to zdálo nekonečné. A když jsem se začala soustředit na něco úplně jiného, tak následoval spontánní výlet na chalupu. V překrásném ránu jsme vyrazili na novou rozhlednu, kam jsme chtěli už asi třikrát a nikdy to nevyšlo. Tentokrát ano a po úžasné bosé procházce lesem a výstupem na rozhlednu s nádherným výhledem poklekl s naší dcerou na klíně a požádal mě o ruku. A tak se stalo, že po všech mých představách, jsem se zasnoubila nenalíčená, nepřipravená a bosá… Bylo to nezapomenutelné…

A tak se stalo, že se Michal ženil v roztrhaných džínách a pruhovaném triku a já se vdávala v černých šatech ve 4 měsíci těhotenství s converskama na nohou… A bylo to geniální!!! Nelitujeme jediného rozhodnutí, které jsme v plánování udělali. Celý den byl naprosto v pohodě, bez nervozity, bez nějakého hraní si na něco, co nejsme a atmosféra byla uvolněná, příjemná a skvělá i ve chvíli, kdy jsem ihned po obřadu odjela na pohotovost kvůli komplikacím s těhotenstvím… Opravdu to byl ÚŽASNÝ den naplněný láskou, zábavou a hula hoop tancem.

Nelitujeme jediného rozhodnutí, které jsme v plánování udělali. Celý den byl naprosto v pohodě, bez nervozity, bez nějakého hraní si na něco, co nejsme a atmosféra byla uvolněná, příjemná a skvělá i ve chvíli, kdy jsem ihned po obřadu odjela na pohotovost kvůli komplikacím s těhotenstvím… Opravdu to byl ÚŽASNÝ den naplněný láskou, zábavou a hula hoop tancem :-)

Foto: Lucie a Jindřich Peškovi, PKS Photo / Video: Leoš Brabec,  Primetime video / Šaty: na míru / Boty: Converse / Čelenka: Jelení šperky / Make-up: Jana Hrdinová, Estilo / Květiny, výzdoba, koordinace v den svatby: Lenka Hňupová, Od Maud / Koordinace a plánování před svatbou: Helena Beštová, Bestalent events / Zábava na párty: Jana Hrdinová, Škola Hoopingu / Catering: Cimes Deli / Místo obřadu a párty: Meetfactory / Oddávající: pastor Dobroslav Makovička
Počet hostů: 100
Rozpočet: neuvedeno

A na závěr si ještě pusťte jejich dokonalé svatební video:

Elvis a Bajla :: SILHOUETTE :: from PrimeTime on Vimeo.

Krásné letní dny.
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago