SKUTEČNÉ SVATBY

Svatba v přírodě: Esterka a David

Esterka patří mezi mé dlouhodobé čtenářky. Sleduje BsB na sociálních sítích, je aktivní členkou mé FB skupiny BsB svatba 2018/2019, jako první si ode mě nechala vytvořit jednoduchý svatební web a teď tu máme její nádhernou svatbu venku na louce. Když jsem totiž zmíněný web po svatbě upravovala a přidávala tam svatební fotografie, nedalo mi to a Esterku jsem poprosila o svolení je tu publikovat. Okamžitě souhlasila – prý jsou ty fotky tak krásné, že by byla škoda si je nechat jen pro sebe. Jo, naprosto souhlasím!

Esterka s Davidem měli svatbu celý víkend a užili si ji v klidu a pohodě. Nikam se nemuseli hnát a stresovat se, že nedodrží harmonogram. Chtěli si prostě jen užít svou svatbu spolu a naplno. Jak už to u současných svateb bývá, nejtěžší pro ně bylo přesvědčit rodinu, že nebudou klasické tradice. Že nebudou mít stejné snubní prstýnky. Že nebude obřad na úřadě a pak oslava v hospodě, ale celá svatba bude venku v přírodě. Nakonec ale všichni hosté, i ti „nevěřící Tomášové“, ze svatby odjížděli nadšení, spokojení a chválili si jejich přípravu a smysl pro detail.

Nadchlo mě, jak o celé svatbě přemýšleli. Jako mladí lidé, kteří hodně cestují, si nemohli dovolit investovat do svatby vysoké částky, tak místo kupování nesmyslů a zbytečností, které by po svatbě neměly využití, vsadili jen na několik kvalitních dodavatelů a zbytek si nevěsta zařídila svépomocí. Co na tom, že datum svatby nakonec přizpůsobili tak, aby na ní mohli být jejich vysnění dodavatelé, kteří do svatebního dne přinesli kus sebe – kávu a zákusky od manželů Bartíkových FlatWhite a fotky od Fotím. si doteď Esterka s Davidem nemůžou vynachválit. A víte, jaký nápad mě na jejich svatbě nadchl nejvíc a budu ho potřebovat i na své svatbě? Vázy plné květin s cedulí nabádající svatebčanky, aby si uvily vlastní věneček do vlasů! (sem patří ten smajlík se srdíčky místo očí)

Slovy nevěsty:

Bylo by zajímavější popsat nějaký dramatický příběh našeho seznámení, ale ten náš je jednoduchý a prostý. Potkali jsme se asi před 9 lety a přirozeně se mezi námi vytvořilo pouto přátelství, které rostlo po několik let. Je důležité zmínit, že celý náš vztah je založen na hlubokém a upřímném přátelství, které pak najednou přerostlo v něco hlubšího a krásnějšího. Velkou součástí našich životů je i víra v Boha, která nás propojuje, povzbuzuje a spojuje.
Na podzim 2016 jsme spolu začali chodit na lední brusle. No a jak to bývá, David se snažil velmi zapůsobit. Já stála na bruslích poprvé v životě a tak jsme oba byli rádi, že se můžeme držet za ruce. David to bral jako příležitost a já jako nutnost před nabitím zadku. Účel to ale splnilo. Za několik týdnů se z prohlubujícího se přátelství zrodila láska. A my se doteď smějeme, že naše láska kvete i v zimě.
Naše zasnoubení proběhlo během horkého červencového dne ve slovinském pohoří Kanin. David si vybral jednu z túr, na kterou jsme se vydali, a u skalního okna s výhledem do údolí si poklekl a požádal Ester o ruku. A abychom jen tak nezapomněli na náš zásnubní den, odpoledne jsme vyrazili na zipline (jízda na laně v sedáku) ve výšce 200 metrů nad údolím řeky Soči.
Vysněný svatební den jsem neměla nikdy do detailu promyšlený, i když by se to tak mohlo zprvu zdát. Měla jsem ve své mysli priority a těch se nechtěla vzdát. Svatební obřad i hostinu jsem si přála mít v přírodě, u vody nebo v kopcích, kolem sebe přátele a rodinu. Nikdy jsem neměla barvu, do které bych celou svatbu chtěla ladit – příroda to taky nepotřebuje, žejo. Kolem nejbližší kamarádky a kamarády pěkně sladěné. A obřad naplněný smíchem, upřímnými emocemi a pohodovou náladou.
Nakonec svatební den předčil mnohá očekávání a moje naplnil. Bylo to přesně takové, abychom se cítili za každé situace dobře, uvolněně a i když se to zprvu nezdá, svatební den fakt rychle utekl a my si ho naplno užili.“

         

Foto: Fotím. / Video: bratr nevěsty David ŠiškaŠaty: Svatební salon Caxa, Olomouc / Make-up a vlasy: kamarádka nevěsty / Květiny: The year of flowers / Věneček ve vlasech: Dyzajn market, Nebo v kvitahBoty nevěsty i ženicha: Baťa / Oblek: Reserved / Kožený pásek: Dyzajn market, Ondruškovic / Motýlek: Bewooden / Koordinace: nevěsta s pomocí svědků / Dekorace: nevěsta sama + zapůjčení některých dekorací od Láskočas / Světýlka nad podiem: Svítící písmena / Krabička na prstýnky: Design FlorariumsDort: kamarádka nevěsty / Sladký catering a káva: FlatWhite / Kapela: ONMY / Oddávající: Jiří Hanák, Apoštolská církev Bystřice pod Hostýnem 

Místo svatby: Nivy u Vsetína
Počet hostů: 110
Celkový rozpočet: neuvedeno


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago