SVATEBNÍ RADY A TIPY

5 nápadů, jak využít zapůjčený Polaroid nebo Instax

To, že si můžete v Polagraphu zapůjčit Polaroid nebo Instax zdarma (respektive zaplatíte jen vratnou zálohu a náplně do foťáku), pro vás už určitě není žádná novinka. Všímám si ale, že se tahle skvělá služba využívá víceméně jen na fotokoutky. Tak jsem vám sepsala další čtyři tipy (ty fotokoutky přece vynechat nemůžu), co s těmi instatními fotoaparáty dělat. Protože by byla škoda nevyužít je naplno!

1. Rozlučka se svobodou

Polaroid nebo Instax si nemusíte půjčovat jenom na svatbu, na dámské jízdě si s ním taky užijete docela srandu. My jsme s holkama vzaly na rozlučku kamarádky Barush Instax a ta byla nadšená. Na hezké vzpomínky stačily dvě náplně, foťák jsme si střídaly a fotily jím víc než mobilem. Ono to má prostě svoje kouzlo a hlavně měla nevěsta památku hned a fyzicky v ruce. Upřímně, necháte si mobilní fotky z rozlučky vytisknout?  

2. Fotokoutek

Já svatební fotokoutky miluju, i když už jsou v podstatě na každé svatbě. Je to fajn aktivita pro hosty i novomanžele a jde vymyslet na sto způsobů. Můžete připravit fotopozadí, které se svatbou ladí, různé rekvizity (jen ty knírky a brejle už nechte doma), provázek, na který se fotky přikolíčkují, nebo hezké album, do kterého mohou hosté fotky rovnou nalepit a připsat vzkaz. 

3. Zasedací pořádek

Pokud plánujete mít hosty rozdělené ke konkrétním stolům, udělejte z usazování zábavu. Na provázky znázorňující jednotlivé stoly přikolíčkujte lístečky se jmény, aby se každý našel, a na ceduli napište úkol: Nahraďte jméno fotkou! Cílem je, aby se každý ze svatebčanů ještě před slavnostní hostinou vyfotil a fotku z Instaxu nebo Polaroidu připnul na provázek. A budete mít jistotu, že budete mít památku úplně na každého z hostů.

4. Reportáž

Pamatujete na ten díl Přátel, ve kterém Chandler s hrůzou zjistí, že nerozdal hostům jednorázové foťáky? Myslím, že Monica měla super nápad, aby sami hosté udělali takovou malou reportáž z vlastního pohledu. Profesionální fotograf samozřejmě udělá spoustu fotek, ale bude se víceméně zaměřovat na novomanžele a na silné okamžiky a emoce. Když ale necháte jeden nebo dva Polaroidy nebo Instaxy kolovat mezi hosty, zachytí svatební atmosféru zase trochu jinak. A budete mít památku i na momenty, kterých jste dost možná sami svědky nebyli, třeba proto, že jste se zrovna věnovali focení portrétů nebo prvnímu tanci.

5. Líbánky

Vezměte s sebou instatní foťák i na líbánky, nejlépe Polaroid, jehož fotky mají podle mě to největší kouzlo. Budete mít čas se s ním trochu víc vyřádit, tak můžou vzniknout opravdu pěkné snímky, ze kterých pak můžete vytvořit skvělou nástěnnou dekoraci. 

A nezapomeňte, že když si půjčíte Instax nebo Polaroid od Polagraphu, budete mít díky BsB slevu 10 % na náplně. Stačí do objednávkového formuláře uvést kód BSB18. Platí jen k zápůjčce, nelze využít na nákup samotných náplní.

Užívejte!
Lucie

Zdroje fotek: 1 / 2 / 3 / 4 / 5


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago