SVATEBNÍ RADY A TIPY

Rozlučka se svobodou pro nevěstu 5x jinak


Zdroj obrázku: Cortana

Já vám nevím. Bridal shower a bachelorette party mi přijdou jako daleko lepší názvy téhle oslavy, než jak se jí říká u nás. Rozlučka se svobodou. Napadá vás nějaký český ekvivalent, který není tak… šovinistický? 
Ale teď k věci – krom toho, že nesouhlasím s tím označením (stejně jako s nasazováním chomoutu nebo železné koule ženichovi během svatby), nelíbí se mi ani průběh dnes už klasických rozluček pro nevěstu. Dort ve tvaru pánského přirození, nevkusný striptýz chlápka v hasičském, pošťáckém nebo policejním oblečku a druhý den ohromná kocovina.
Navíc nevím, kdo s tím kdy přišel (nejspíš jsme to viděli někde ve filmu), ale pořádat rozlučku den před svatbou je pěkný nesmysl. Nevěsta s bolehlavem, kruhy pod očima a zkaženým dechem, to chceš. Teda nechceš. Takže máte-li v plánu pařit až do rána, udělejte to minimálně týden, dva předem. A aby to bylo trochu vkusnější (a všichni si to víc užili), mám pro vás pět tipů na tak trochu jiné rozlučky. Ať už tyhle řádky čte nevěsta nebo ta, která má za úkol nevěstě rozlučku uspořádat, inspirute se!

1. OCHUTNÁVKA VÍN



Zdroj obrázku: A Beautiful Mess

Milujete-li víno, není moc co řešit. Jeďte do nějakého moravského sklípku nebo na vinobraní, zajděte na ochutnávku vín k některému z větších vinařů nebo jen jděte posedět do místní vyhlášené vinárny a ochutnávejte. Přikusujte kvalitní sýry a nechte všechny chutě rozvinout na jazyku. Nezapomeňte zajídat kostičkami chleba a zapíjet vodou – vyčistíte chuťové pohárky a lépe si všechna vína vychutnáte. A předejdete kocovině.

2. HUDEBNÍ FESTIVAL



Zdroj obrázku: Free People

Nebo vezměte holky na hudební festival! Loučit se se svobodou hudbou, kterou máte nejraději, a nejlépe celý víkend – to je přece záruka skvělých zážitků. Tanec, zpěv, slunce, možnost módních výstřelků… pomalujte si tvář i tělo, nasaďtě velké sluneční brýle a květinový věneček a začněte řádit! Festivalová sezona už začala a skončí až v září. Na výběr toho máte hodně – hiphopové, rockové, multižánrové, regionální festivaly… Tak začněte googlit, kupte lístky a vyražte na pořádnou dámskou jízdu!

3. ARANŽOVÁNÍ KVĚTIN


Zdroj obrázku: Květinové lahůdkářství

Raději byste něco klidnějšího? Tak zkuste uspořádat workshop vázání kytic. Ať už zvolíte skutečný kurz vazby květin pod vedením profesionální floristky, nebo jen tak samy budete blbnout s lučním kvítím – vždycky to bude fajn. Domů si odnesete plnou náruč nádherných květin a třeba si pak troufnete i na svatební kytici.

4. VENKOVNÍ KUCHTĚNÍ



Zdroj obrázku: Inspired By This

Propadli jste kulinaření? Já jo. Dokonce si hraju s myšlenkou okouzlit svým jídlem návštěvníky Restaurant Days u nás v Liberci. Ale o to teď nejde – svatební sezona v plném proudu, léto, slunce, spousta sezónního ovoce a zeleniny. Co takhle uspořádat namísto klasické rozlučky zahradní party ve stylu „co si kdo uvaří, to si taky sní“? Úplně to vidím – vychlazený cider (zkuste Sígr) a domácí citronáda (s rozmarýnem), fešné zástěrky a spousta skvělého jídla. A nezapomeňte pozvat všechny své těhotné kamarádky a třeba i maminku a babičku. Tohle bude bavit všechny. Inspirujte se třeba tady.

5. NAHÝ MODEL


Zdroj obrázku: The Artful Bachelorette

Nedokážete si rozlučku se svobodou představit bez nějakého nahého chlapa? Tak to ale zkuste zařídit trochu sofistikovaněji. Oni ty pánské zadky se zaříznutými tangy natřásající se přímo před obličejem nebohé nevěsty jsou už celkem ohrané a dost nevkusné. A sorry, sranda to moc není.
To ovšem nemění nic na tom, že i my ženy se rády podíváme na hezké mužské tělo. Tak proč si nezkusit namalovat (nebo třeba z hlíny vymodelovat) nahého manekýna? Originální umělecké dílo, které se bude skvěle vyjímat v každé ložnici, je k zábavnému zážitku už jen takovým malým bonusem. Inspirujte se tady.

Tak co, už víte, jak bude vaše rozlučka vypadat? Nebo ji máte už za sebou a byla úplně nejlepší na světě? Pochlubte se na Facebooku.

Užívejte.
Lucie

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago