ROZHOVORY

White Agency: Kreativní nevěsty? Milujeme je!

Všechny kreativní nevěsty se teď posadí. Protože tohle je bude zajímat. I když si chtějí všechno zařídit samy, někdo jim poradit musí. Internet nebo vdané kamarádky jistě mohou být dobrým zdrojem informací, ale někdy je dobré obrátit se na někoho, kdo se fakt vyzná. A přípravu své svatby jistě žádná nevěsta nechce podcenit. Profíci ze svatebního průmyslu si to dobře uvědomují a tak vznikl nápad na Ateliér pro nevěsty, který začíná 20. února. Tedy s dostatečným předstihem před letní svatební sezónou. Projekt má na triku mimo jiné také spolumajitelka svatební agentury White Agency Eva Keilwerth, se kterou jsem si o něm a o svatbách celkově povídala.

Začněme na začátku. Ateliér pro nevěsty – co to je?
Jednoduše workshop pro nevěsty, které si chtějí svatbu plánovat a zařizovat samy. Mnohé nevěsty mají docela jasnou představu, jak by jejich svatba měla vypadat. Některé jdou s touto představou do svatební agentury, jiné si to chtějí udělat úplně po svém, bez zásahu někoho cizího. Jenže pak se nezřídka stane, že se do toho všeho zamotají. Ono to není tak jednoduché, jak to vypadá. Nestačí objednat květiny, vyzkoušet šaty a sehnat na daný termín dobrého fotografa. A proto tu jsme my, abychom jim ukázali cestu.

Takže je vlastně postavíte zpátky nohama na zem?
Přesně tak, poradíme jim, jak nejlépe postupovat, aby neztratily původní vizi, což se právě stává nejčastěji. Společně vymyslíme časový plán, řekneme, čím je nejlepší začít a jak pracovat s rozpočtem, aby ho zbytečně nepřekračovaly. To jsou všechno praktické organizační věci, ale v Ateliéru na ně samozřejmě čeká i daleko zábavnější část. Vrací se trend DIY svateb a přesně na to se zaměříme.

Co přesně tím DIY myslíte?
Všechno, co si nevěsta může zařídit sama. Na workshopu v Ateliéru pro nevěsty se naučí základy kaligrafie, takže si pak budou moci samy nadepsat obálky se svatebním oznámením nebo jmenovky, seznámí se s výrobou svatebního dortu nebo si připraví originální welcome-drink. Naučí se efektivně tvořit inspirační tabuli (tzv. moodboard) i to, jak zabavit hosty na svatbě, aby se skutečně bavili po celý den. Kromě toho jim ale profesionální fotograf a kameramanka názorně předvedou, jak na svatebních fotografiích a videu pózovat tak, aby jim to slušelo nejvíc, vizážistka je seznámí s trendy ve svatebním líčení.


Foto: Petr Pelucha

Jak bude takový workshop probíhat?
Bude to zhruba šestihodinový kurz, který má omezenou kapacitu. To proto, abychom zajistili takřka rodinné prostředí a mohli se věnovat všem nevěstám naplno. V deset hodin ráno začneme kávou a sladkými cupcakes, pak budeme pokračovat podle harmonogramu. Během dne se o catering postará skvělá chlebíčkárna Sisters a na závěr dostane každá nevěsta malý dárek pro štěstí.

Kdo jsou vaši lektoři?
Svatební organizaci a koordinaci se budeme věnovat já a Petra Gatek, zakladatelka naší svatební agentury, sladké trendy představí Stáňa Mutlová, majitelka cukrářského studia PunkRockCakes. Dál budou na nevěsty čekat třeba fotograf Petr Pělucha, kameramanka Anežka Chudlíková nebo stylistka Martina Matyášová. Myslím, že je opravdu na co se těšit.

Když jsme u vaší svatební agentury White Agency, několik vámi realizovaných svateb se objevilo dokonce na Style Me Pretty, nejsledovanějším svatebním blogu na světě. Jak to agentura z tak maličké země dokázala?
To samozřejmě nebylo hned. Navíc se naše agentura nezaměřuje jen na tuzemské svatby, ale i na destination weddings, tedy svatby v zahraničí. Často také organizujeme svatby mezinárodní, kdy je jeden z páru z Česka a druhý cizinec. Sídlíme v Praze a v Londýně a za sebou máme už deset let působení. Ale hlavně všechno, co děláme, děláme s vášní. Prostě nás to baví. A to je znát na každé práci. Vždycky se snažíme co nejdokonaleji vystihnout přání, představy a osobnost našich klientů, dbáme na osobní přístup, protože každý pár je jiný, jedinečný.


Foto: Štěpán Vrzala

Užívejte! 
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago