SKUTEČNÉ SVATBY

Podzimní svatba v lomu na Šumavě: Ivona a Pavel

Krásná nevěsta Ivona vždycky snila o podzimní svatbě někde v krajině obklopené lesy, v horách, u křišťálově čisté řeky. Takové romantické místo spolu se svým snoubencem Pavlem dlouho hledali a nakonec našli: lom v srdci chráněné krajinné oblasti Šumava, který znal Pavel ze svého dětství. Byla ovšem velká náhoda a štěstí (nebo osud?), že se tu svatba mohla uskutečnit, protože za normálních okolností je lom zcela nepřístupný veřejnosti a povolení sem nelze získat. Osudovost se však prolíná celým příběhem lásky Ivony a Pavla – žádost o ruku proběhla stejně jako seznámení v osmém měsíci, tedy srpnu, a vzali se po osmi letech 8. října. A i když se jejich podzimní svatba na Šumavě neobešla bez deště, podle fotek Honzy Martince to nikomu náladu nezkazilo.

Slovy nevěsty

„Naše první setkání bylo možná až moc osudové. Pavel jezdíval se svými kamarády pravidelně do jedné malé šumavské vesničky na zábavu. Pak mu ale začal akademický rok na vysoké, takže na čas jezdit přestal, zato jsem tam začala jezdit s kamarádkami já. Bylo mi osmnáct a v tu dobu to byl rok, co jsem se s rodiči přestěhovala z rodného města na Šumavu, pořád to tam pro mě bylo nové a neznámé. Jednoho srpnového večera se konal ve vedlejším městě rockový koncert, kam jsem měla s kamarádkami namířeno. Pavel se tam chystal také. Ale na poslední chvíli mě kamarádka přesvědčila, abychom místo toho jeli opět na zábavu. Osud zapracoval a i Pavel nakonec místo koncertu skončil tady. Prý jsem ho hned zaujala, zpovzdálí mě sledoval a já mu podle jeho slov pohled a úsměv opětovala. Jenže já si ho na tu dálku bez brýlí vůbec nevšimla! Naštěstí mě pak ale požádal o tanec. Ještě tu noc jsme si vyměnili telefonní čísla a dokonce se se mnou celkem troufale rozloučil polibkem.
Euforie a emoce, které jsem pak prožívala na svatbě, snad ani nelze popsat. To si každý musí prožít sám. Ale rozhodně všem nevěstám doporučuju být do poslední chvíle „utajená“. Nikdy totiž nezapomenu na ten manželův pohled, když mě poprvé spatřil kráčet uličkou na hudbu od Sweet Talker – Here We Go Again. Bylo to opravdu dojemné!  Navíc nám skvěle vyšel vstříc náš oddávající, díky kterému jsme měli krásný, osobitý projev šitý na míru, žádný pětiminutový svatební obřad zakončený prostě ANO. Chtěli jsme, aby byl obřad o nás a pro nás, což se nám splnilo. Oddávající nám převázal ruce stuhou a dokonce jsme symbolicky zasadili strom, který bude nadále symbolizovat silné kořeny a další růst naší společné lásky. Spolu s manželem jsme ke stromu přisypali hlínu, která symbolizovala domov, dětství a rodinu každého z nás. Je škoda, že to není česká zvyklost, ale i všichni svatebčané uznali, že je to krásná tradice.“


Foto: Honza Martinec / Video: PrimeTime / Šaty: Pronovias, svatební dům Nuance / Vlasy a make-up: Martina Knížová / Ženichův oblek: Pietro Filipi / Dort a sladkosti: Blanka Milfaitová, Slunečná kavárna, Srní / Snubní prsteny: BISAKU / Kytice a květinová výzdoba: Veronika Kutnarová, Frezia Fleur / Oddávající: Luděk Pivoňka, Unitaria Plzeň Místo hostiny, ubytování: Hotel Annín, Dlouhá Ves / DJ: Petr Berka

Počet hostů: 35
Rozpočet: na vyžádání

Užívejte!
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago