SVATEBNÍ RADY A TIPY

Naše svatba – recenze svatebního plánovače od Everbay

S fotografy z Everbay, Martinem a Zuzkou, vás jistě seznamovat nemusím. Jejich tvorba je natolik dokonalá, že se s ní musel setkat snad každý, kdo hledal cokoliv o stylových svatbách. Ale kromě toho, že tento krásný pár fotí jiné krásné páry a jejich lásku, je tu ještě něco. Jedinečný svatební plánovač Naše svatba, druhé vydání. To první totiž bylo rychle pryč (jeden výtisk byl i v soutěži na BsB), ale na další se chvíli čekalo. Doplněné, upravené a zdokonalené vydání mělo vyjít už loni, ale protože Everbay nechtěli nic podcenit, dostalo se na svět až teď. Nutno říct, že to za stálo. Plánovač s podtitulem malý velký průvodce přípravou svatebního dne je totiž naprosto dokonalý. Ten název vystihuje všechno – s ním vám bude hned jasné, jak naplánovat svatbu.

Měla to být zcela objektivní recenze. Zuzka, se kterou jsem si o tom povídala na letošním Svatebním cirkuse, v to alespoň doufala. Prý bude ráda za každou kritiku, výtku, doporučení či připomínku, díky které by mohlo být další vydání ještě lepší. Vždycky jí všichni řeknou jen to, jak je to skvělé. Slíbila jsem, že si nebudu brát servítky. A vážně si je neberu. Jen jsem nenašla nic, zhola nic, co bych vytkla nebo co by podle mě v Naší svatbě chybělo. Omlouvám se Zuzko, tohle úplně nevyšlo…

Svatební plánovač Naše svatba vás na 130 stranách provede kompletně všemi přípravami, které se svatbou (a následnými činnostmi, jako je svatební cesta) souvisí, a to dost detailně. Je přehledně rozdělena do sedmi kapitol, v nichž najdete úplně všechno důležité, takže nemáte šanci na něco zapomenout. A ještě k tomu vám tu kromě Everbay a jejich nádherných fotografií přidají k dobru své tipy nejlepší profesionálové ve svatebním odvětví u nás, namátkou třeba 27jewelry, Květinové lahůdkářství, ODIVI nebo PunkRockCakes.

V kapitolách Plánování základních věcí, Seznam hostů, Věci související s přípravami během svatebního dne, Obřad a jeho průběh spolu s hudbou a následným focením, Jídlo a občerstvení v rámci svatební hostiny, Věci, které přijdou na řadu po svatbě a Prostor pro další poznámky je totiž obsaženo vše podstatné – budete vědět, jaké úřady je třeba před svatbou oběhat a jaké papírování vyřídit, budete mít prostor pro náčrt zasedacího pořádku, pro sepsání seznamu hostů a darů, pro rozpočet i vlastní malůvky či lepení. 

Protože je ale každá svatba trochu jiná, možná se u vás objeví třeba potřeba zapůjčit si nádobí, pokud se o „catering“ budete chtít postarat vy sami nebo vaše rodina. Příslušnou kolonku tu sice nenajdete, ale na takové specialitky máte na každé stránce dost prostoru v poznámkách. Vězte, že Naše svatba se stane neopomenutelným pomocníkem během svatebních příprav, který nedáte z ruky. O to se postará i praktické balení – paperback ve velikosti A5 se vejde do kabelky jako každý jiný notes nebo diář. Skvělé. Až půjdete na kafe s nedočkavou kamarádkou, můžete jí směle vyklopit i ty nejmenší detaily vaší svatby.

Možná bych nakonec měla jednu malou, maličkou výtku. Já svatební plánovač ještě vůbec nepotřebuju! Ale vy rozhodně ano! Tak moc dlouho neotálejte a pořiďte si ho tady! 

Užívejte!
Lucie

Úvodní foto: BsB
Ostatní foto: Everbay


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago