SKUTEČNÉ SVATBY

Netradiční svatba venku: Simča a Víťa

Zase jedna netradiční svatba, která se rozhodně nedržela zažitých konvencí. Simča a Víťa si ji naplánovali přesně podle svých představ a rozhodně toho nelitují. Takhle krásnou svatbu zvládli zorganizovat za neuvěřitelné čtyři měsíce a přitom se nikdo ničím nestresoval. Nejdřív o půl druhé oběd (a nevěsta Simča v šatech z výprodeje značky Next), převlečení do svatebních šatů a poté v půl čtvrté obřad, na který nevěstu vedly dvě labradorky. Spoustu věcí si navíc Simča s Víťou připravili sami s pomocí blízkých, třeba dekorace nebo dárky pro hosty v podobě domácích levandulových sušenek a bezového sirupu. Z fotek Ondry Valy (Bílá Černá) je poznat, že šlo o krásnou, veselou svatbu v moderním venkovském stylu, kde rozhodně nebylo třeba křečovitě se držet zkostnatělých stereotypů. A tak dnes Simča pomáhá dalším nevěstám s organizací svatby pod značkou Láska v mechu a Víťa fotí. Tomu říkám perfektní pár.

Slovy nevěsty

Svatbu jsme si naplánovali za necelé 4 měsíce a i přes tento krátký čas jsme vše stihli domluvit přesně s těmi, které jsme si vybrali, aby se podíleli na naší oslavě lásky. Už dlouhé měsíce před samotnými zásnubami jsme věděli, že si ten den chceme prožít hlavně v pohodě, plný lásky a úsměvů. A i tak se odvíjely naše přípravy. Vše bylo v klidu, nic jsme zbytečně nehrotili. Nejdůležitější pro nás bylo v první řadě domluvit místo a fotografa. To ostatní už byly jen detaily.
Místo jsem začala hledat ihned po zásnubách. Nicméně ani po celodenním hledání na internetu jsem nenašla nic, co by splňovalo naše představy a měli by v termínu volno. Tak jsme se jeden víkend vydali autem obhlížet místa a když jsme se už otáčeli, že jedeme na oběd, narazili na přesně to místo, které splňovalo vše: dokonalé jídlo, kamennou stodolu (galerii), skvělé majitele a přesně ten styl, ve kterém jsme naši svatbu chtěli mít. Jednu věc ze seznamu jsme měli odškrtnutou. Během toho jsme samozřejmě ladili některé detaily, jako svatební šaty nebo dekorace. 
Dalším důležitým bodem, bez něhož by se svatba neobešla, byl samozřejmě fotograf. Já jsem od mala tíhla k fotografiím a k focení a stejně tak partner, nyní už krásně řečeno manžel. Tak jsme vybírali a vybírali a kápli prostě na toho pro nás nejlepšího. Práce Ondry pro nás bylo dokonalé souznění, neuvěřitelný člověk a fotograf! 
Co se týče květin, od začátku jsem měla jasno. Na stolech luční kvítí a od skvělé brněnské floristky jsem si nechala vytvořit boží kytici, věneček a náramek na ruku. Když jsem si den před svatbou květiny vyzvedávala, bylo to poprvé, co jsem se „svatebně“ rozbrečela. Byla to totální nádhera!  
Na samotný obřad asi jen tak někdo nezapomene. K oltáři mě vedly mé dvě psí lásky a jak bylo teplo a ony unavené, během obřadu se skočily zchladit do potůčku. Alespoň to celé nebylo zase tak vážné. Legrace bylo až až. Celý den jsme si všichni krásně užili, jako nevěsta jsem nemusela nic řešit, protože jsem kolem sebe měla naprosté profesionály a byl to takový pohodový den provedený přesně tak, jak jsme to chtěli my.

Foto: Ondra Vala, BíláČerná / Šaty: Madora / Make-up a vlasy: nevěsta a maminka nevěsty / Květiny: Barbora Rous Květová Něco navíc / Dort: Děvče u plotny / Makronky a lízátka: Království makronek / Cupcakes: Meg dobroty / Dekorace: nevěsta, ženich a tým penzionu / Jmenovky na stůl: Bude Veselka / Dárky pro hosty: nevěsta a ženich
Místo obřadu a oslavy, ubytování: penzion Na Čechách
Počet hostů: 25
Celkový rozpočet: na vyžádání
Užívejte!
Lucie

UložitUložit


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago