SKUTEČNÉ SVATBY

Elegantní venkovní svatba: Martina a Adam

Za tuhle nádhernou svatbu na BsB může Instagram. Tam mi Martina lajkla pár fotek, tak jsem si ji proklepla. Ach-můj-bože! Hned jsem jí napsala, Martina nadšeně souhlasila, fotografka Magda mi poslala fotky a tady ji máte. Božská venkovní svatba, která byla na úžasném místě, perfektně sladěná, trochu vintage, trochu severská a hodně romantická. Adam Martinu požádal o ruku v den jejích narozenin v zámeckých zahradách na Vysočině, což je místo, o kterém Adam dobře věděl, jak blízký k němu má Martina vztah. Takže romantika už od začátku. Lehké to ale se svatbou neměli. Martina se totiž i přesto, že tou dobou žili v Dánsku, rozhodla, že si celou svatbu na dálku zorganizuje a nadekoruje úplně sama. 

Slovy nevěsty:

Partner mi nechal při plánování volnou ruku, takže jsem dlouhé zimní večery v Dánsku trávila s čajem, Instagramem, Pinterestem, blogem BsB a časopisy se svatební tematikou a plánovala. Od začátku jsme měli jasno v tom, že naše svatba bude jiná. Měla to být svatba bez organizované zábavy, povinných tradic a nucení hostů do předem nalajnovaného programu. Možná to bude znít sobecky, ale opravdu jsme si chtěli užít každé vteřiny ze dne, který měl patřit pouze nám. Zároveň jsme si ale přáli, aby si i hosté užili tento den podle svého, takže nám ranč na odlehlém místě obklopený loukami a rozlehlými poli s obilím přišel pro naši svatbu jako stvořený. Samozřejmě se to ale neobešlo bez komplikací.
Jako asi každá nevěsta jsem měla naprosto jasnou představu o svých svatebních šatech. Jenže i když jsme s kamarádkou objely snad všechny možné svatební salony, u žádných šatů se nedostavil ten WAU efekt. Je to neuvěřitelné, ale já ještě 10 dní před svatbou neměla šaty! Když jsme spolu s kamarádkou bezradně popíjely kafe, najednou se mě zeptala, proč si vlastně nenechám ušít šaty od paní Kučerové ze Znojma, která mi už několikrát něco šila a já s ní byla vždycky spokojená. Vůbec nechápu, proč mě to nenapadlo! Věděla jsem, jak by měly vypadat moje svatební šaty i šaty na převlečení a paní Kučerová zvládla v tom šibeničním termínu ušít oboje dvoje. Byly naprosto dokonalé a připadala jsem si jako princezna!
Musím se ale přiznat, že největší strach jsem měla z focení. Já ani manžel nejsme zrovna milovníky blýskajících se objektivů a navíc jsem dva dny před svatbou musela shánět jinou fotografku. Slečna, která byla původně na focení domluvená, si totiž začala určovat podmínky a pravidla focení, se kterými jsem nesouhlasila, a protože mi už trochu blouchly nervy, rozhodla jsem se, že si najdu někoho jiného. Samozřejmě jsem se nemohla nikomu ani slůvkem zmínit, protože by si každý myslel, že jsem se snad úplně zbláznila… Na Facebooku jsem ale objevila stránky Magda fotí, s Magdou jsme se okamžitě bez problému domluvily a bylo to to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. Když se totiž v den svatby otevřely dveře mého pokoje a tam stála Magdička, která hned začala se svou veselou historkou o příjezdu, hned se mě všechno napětí spadlo. Já i manžel jsme totiž celý den měli pocit, jako by nás fotila naše nejlepší kamarádka…

Foto: Magda Hájková / Video: Tomáš Čermák / Šaty: Marie Kučerová, Znojmo / Make-up: Alena Lesslová / Vlasy: Háňa Ká / Květiny: Tereza Kofroňová / Dekorace: nevěsta sama* / Koordinace: nevěsta sama* / Místo obřadu, hostiny a oslavy: ranč Appaloosa, Lažínky / Housle a violoncello: sestry Jungovy / Kapela: duo Moravec ml. a Kouřil

Počet hostů: 80
Rozpočet: neuvedeno

*Kontaktujte nevěstu Martinu, ráda se postará o koordinaci a dekor i vaší svatby.

Užívejte!
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

8 měsíců ago