SVATEBNÍ RADY A TIPY

11 rad pro krásnou nevěstu

Všechny chceme být krásná nevěsta. Rady a tipy ohledně zdraví, krásy a dobré pohody se před svatbou hodí, tak pro vás mám 11 rad, které vám pomůžou ke zdravé pleti i vlasům a pocitu, že jste pro svou krásu udělaly všechno správně. A vlastně se vyplatí tohle dodržovat pořád, nejen před svatbou.

1. Noc před svatbou jste pořádně nespala? Po probuzení si opláchněte obličej ledovou vodou. „Skvěle vás to probudí, zúží póry, a navíc získáte hezkou barvu,“ říká modelka Georgia May Jagger.

2. Odličujte se každý večer, bez výjimky! Vybírejte podle svého typu pleti a konzistence, která vám vyhovuje – mýdlo, olej, krém…

3. Zkuste si udělat zjemňující masku z medu, jahod a jogurtu. Med pomáhá udržovat pleť hydratovanou, jogurt zklidňuje a jahody zmenšují póry.

4. Chcete-li mít sametově hebkou pokožku, promasírujte si celé tělo několika kapkami makadamiového, arganového nebo kokosového oleje ještě než vylezete ze sprchy. Olejová metoda skvěle nahradí jakékoli hydratační krémy a mléka. Máte-li problémy s akné, použijte olej avokádový smíchaný s troškou makadamiového.

5. Dopřejte si večer před svatbou trochu klidu a relaxace. Nakapejte si do koupele nebo se nechte (partnerem) namasírovat (nebo obojí) makovým olejem, do kterého můžete kápnout třeba meduňkovou nebo levandulovou esenci. Makový olej uvolňuje napnuté svalstvo, meduňka zmírňuje stres a podráždění a levandule zklidňuje. Po takové relaxaci budete spát jako miminko.

6. Kvalitní spánek je totiž základ. Pro zdraví, dobrou náladu, krásu, ale i lepší sexuální život.

7. Mějte se ráda a usmívejte se. Věřte tomu, že jste krásná, sexy a milovaná. Bude to z vás vyzařovat.

8. Milujte se. Nejenže je to příjemné, ale také zdravé. Při milování se v ženském těle zvyšuje hladina estrogenu, což je ženský pohlavní hormon, který dokáže mimo jiné zabraňovat vzniku vrásek a celulitidy. A díky vyplavovaným hormonům štěstí – dopaminu, serotoninu a endorfinům – budete usměvaví, vlídní a s dobrou náladou.

9. Chcete mít krásné vlasy a zdravou pleť? Pak si přečtěte složení vašeho oblíbeného šamponu nebo sprchového gelu. Obsahuje Sodium Lauryl Sulfate (SLS) nebo Sodium Laureth Sulfate (SLES)? Zbystřete. Jedná se o levné chemické pěnidlo, které se přidává jak do šamponů a sprchových gelů a zubních past. Tato látka je karcinogenní, způsobuje vysušování pokožky a tvorbu lupů. Také látka Propylen Glycol, přidávaná do šamponů, hydratačních krémů nebo vlhčených ubrousků (i těch dětských!) a nemrznoucích směsí (!) je velice nebezpečná a mimo jiné způsobuje hormonální nerovnováhu, neplodnost a selhávání imunity. Metoda no poo (bez šamponu) asi není pro všechny, já si ale třeba myju vlasy 100% přírodním mýdlem nebo bioekovegan šampony třeba od Lavery.

10. Po umytí vlasů naneste do vlhkých konečků vlasů dvě tři kapky oleje – olivového, arganového, makadamiového, kokosového nebo ricinového. Odměnou vám budou lesklé a zdravé vlasy a konec třepení konečků.

11. Buďte sama sebou – pokud třeba máte ráda jednoduchý styl, nesnažte se ze sebe v den D udělat kudrnatou panenku Barbie.

Užívejte a relaxujte.
Lucie


Odebírejte newsletter Budeme se brát 3.0 Newsletter tvořím na platformě Substack, chodí vám klasicky do emailu, má ale i super aplikaci, ve které se nemusíte přehrabovat v hromadě newsletterů, které nechcete číst, a kde můžete odebírat obsah i dalších tvůrců. 

Lucie

Recent Posts

Svatební kytice z lučního kvítí – tipy, mapa, kalendář

Svatební kytice je na svatbě důležitá už jen proto, že podtrhne slavnostní atmosféru a vás…

1 měsíc ago

Plánování svatby 2024: Jak sestavit svatební rozpočet + kalkulačka

Prosím vás, negooglete, kolik stojí svatba v roce 2024, stejně se nedozvíte nic relevantního. Svatební…

3 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Svatební obřad, matrika, doklady, papírování a poplatky

Už máte datum svatby a teď se bojíte předsvatebního obíhání úřadů a papírování papírování kvůli…

4 měsíce ago

Plánování svatby 2024: Jak vybrat datum svatby

Právě jste se zasnoubili? Gratuluju! A termín už máte? Určitě je vám jasné, že bez…

5 měsíců ago

Menstruace ve svatební den – co s tím?

Menstruace a svatba, to je takové malé tabu, že? Nemluví se o tom. Já ale…

6 měsíců ago

Kvalitní fotky: Míň fotek je ve fotoknize vždycky víc

Sérii článků ve spolupráci s firmou Kvalitní fotky zakončíme rozhovorem s jejich markeťačkou a zároveň…

7 měsíců ago